Hemmagjord granolamüsli

Här ska ni få recept på supergod granolamüsli. Granola är en rostad, lite söt müsli. Tänk Start fast mycket nyttigare, och betydligt godare än sån där Finax torr müsli i påse. Häll upp i en fin glasburk och ställ fram hemma och dina gäster kommer bli superimpade över hur pysslig och huslig du är. Eller go bananas med ett fint sidenband så har du en fin gå-bortpresent! Receptet har jag fått av syrrans kompis Snygg-Åsa som i sin tur hittat det på Karlstadtösen Josefin Jägers hemsida om hälsosam mat. Hennes fina hemsida hittar du här.

Så här gjorde jag:

7 dl havregryn
2 dl riven kokos
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 dl hackade naturella nötter, ex hasselnötter eller valnötter
3 msk honung eller lönnsirap
1 ½ dl kallt vatten
1 msk kanel (eller mer om man gillar kanel)
½ msk kardemumma
½ msk ingefära
1 krm salt
Blanda havregryn med kokos, frön och kryddorna. Blanda honung med vattnet (det underlättar att värma honungen med 1 msk vatten i micron några sekunder så den blir lite rinnigare) och häll över havregrynsblandningen. Gojsa runt tills du har en smulig massa och allt är lite fuktigt. Bred ut på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader. Ta ut plåten var tionde minut och rör om så att granolan får jämn färg. I receptet står 20-25 minuter, men jag har fått ha i plåten närmare 40 minuter för att allt ska bli torrt. Är müslin fuktig när du häller den på burk kan den mögla = blä på frukostfilen. När granolan är klar och har svalnat kan du blanda i mer goda grejer om du vill, till exempel linfrö, pumpakärnor, torkad frukt eller bär. Häll upp i fina burkar och inkassera pluspoäng från omgivningen! 




Nyttigt och gott!



Burkar som jag fått av svärmor passade ypperligt till müslin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0