Saffransbiscotti

Har massa saffran kvar och bestämde mig därför för att göra saffransskorpor, eller saffransbiscotti som man säger om man vill vara lite mer trendig. Receptet fann jag på Arla:

Saffransbiscotti
150 g sötmandel
75 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran, 0,5 g
7 dl (420 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre. Tag upp degen på mjölad köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.



Klart för gräddning. Skorporna blir rätt stora så jag skulle nog ha kunnat gjort tre rullar istället,
och fått fler mindre skorpor.


Redo att åka in i ugnen och torkas. 



Doppade ena änden i mörk choklad. Fint att slå in och ge bort i present.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag säger bara mmmm, va gott det ser ut!!

2011-12-08 @ 22:11:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0